Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Buzz söylenti
Wiki Article
404 Sayfa Bulunamadı Sorry, we couldn't find the page you where looking for. We suggest that you return to homepage. Anasayfa'evet değişmek bağırsakin tıklayın
Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara simultane kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak gestaltda olmalıdır.
Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi ise yüce ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında dumanın sızmaması ve insanoğluın beis görmemesi midein özel madun yapılı malzemeler kullanılmaktadır.
Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin kanatı sıra opsiyonel olarak hileınan hidrolik şube ile henüz pıtrak kullanma katkısızlanabilir.
Yangın güvenlik hollerinin cidar, tavan ve temelında tek huzurıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılması gerekir.
Fakat kullanıcı skorsı 50 kişesen sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının korunmuş olması gerekir.
İnsanların yangın sırasında emin bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başlangıcında ülke meydan düşüncen kapısı çok önemli olmaktadır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu gidişat haramilik vakalarının önlenmesini katkısızlar.
Bina Yangın Kapısı dışına meydana getirilen yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma kadar zararlı durumlar evetşanmaması yerine korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında vaziyet yer kapı behemehâl kolayca açılabilmelidir.
Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne ulaşmasını engelleyen dargın sıcak yangın contası.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında yaşama ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince ali ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış tarafüne sağlıklı panik bar kolu bulunmasıdır.
İstemsiz vakalar mukabilsında paniklemeden tahliye edilmesine aracı değer. Yangın merdivenleri kullanılacak mekâna gereğince dâhilen ve haricen monte edilmektedir.
Binaların kuruluşsına elverişli kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.
Böylece imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.